Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

BEST SOMMELIER OF BELGIUM 2015-2016

Beste vrienden, 

Geachte Sommeliers,

 

De wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’ wordt georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné, de Vereniging Vlaamse Sommeliers en de Belgische Sommeliersgilde.

Dankwoord

Normaal gezien wordt een dankwoord enkel op het einde geschreven, maar door de bespreking van zoveel bodega's, finca's en viña's zou dit wel eens niet gelezen worden.

De wijnronde van Vlaanderen

Beste collega sommelier en ambassadeur van de Belgische Wijnen

Jaarlijks organiseert onze Vereniging Vlaamse Sommeliers de grote degustatie waarbij de beste Belgische wijnen worden geproefd en beoordeeld. Heel wat van onze leden zijn hiervoor present en plaatsen de derde woensdag van september met stipnotering in hun agenda. Al jaren staan wij met de vereniging achter onze Belgische wijnbouwers en willen wij voor hen een ambassadeur zijn.

Proficiat Yanick!

Yanick Dehanschutter is verkozen tot sommelier of the year 2015.

Vintage Heuvelland VZW

Met enige trots kunnen wij u de oprichting van de Vintage Heuvelland vzw melden. Belgische wijnen zitten in de lift en ons wijnbouwgebied, met onze kenmerkende kwaliteitswijnen, speelt hierin een belangrijke rol.

Chili en Argentinië maken topwijnen!

Een delegatie van 15 VVS-leden trok van 1 tot 11 maart door Chili en Argentinië. Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, belangstellingen en smaken, maar verbonden door de passie voor wijn. Aan die diversiteit van het gezelschap beantwoordde de verrassende veelkleurigheid van het (wijn)landschap in Chili en Argentinië, dat we mochten ontdekken via een intens programma van degustaties en bezoeken: in totaal zowat 20 wijndomeinen en een 200-tal wijnen.