Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

De Derde Vlaamse Wijnronde 2015

Voor de derde editie van De Wijnronde van Vlaanderen trekken we naar een van de mooiste streken van België: De Maasvallei! Dit jaar starten we in wat binnenkort de eerste grensoverschrijdende appellatie ter wereld kan worden: AOC De Maasvallei. De prachtige Maasvallei is de Levensader in dit warme en droge stukje Limburg. Het warme microklimaat en de unieke bodem zorgen ervoor dat de Maasvallei een absolute topregio is op Belgisch wijngebied. We nemen u mee langs de kronkelende paadjes en het pittoreske landschap tot in de Voerstreek. Waar we eindigen op een prachtige historische locatie met een heus avondfeest volledig in het teken van de Wagyu runderen!
 

Junior Sommelier

We weten het, wie Junior Sommelier gewonnen heeft staat een bijzondere carrière te wachten.

Limburgse wijnen populairder dan ooit. (bron: Het laatste nieuws)

Voor kwaliteitsvolle wijnen hoef je heus niet naar Frankrijk of Italië. In Limburg worden de laatste jaren absolute pareltjes gemaakt. De wijnbouw in onze provincie zit dan ook in de lift. Vooral de Maasvallei, Haspengouw en de Voerstreek lenen zich uitstekend om lekkere wijnen te maken.

LIDGELD 2015

Is jouw lidgeld reeds betaald?

Lisa De Clerck zaakvoerster van 't Jong Gerecht in Brugge, is verkozen tot beste sommelier van onze provincie.

De wedstrijd 'Sommelier of the Year' is georganiseerd door de Kortrijkse firma Meyhui en de culinaire jaargids Foodprint1213. De organisatie selecteert per provincie een aantal uitmuntende sommeliers. De consumenten mogen hun 'favoriet' aanduiden. Een jury van collega-sommeliers wijst op 16 maart de nationale winnaar aan: de 'Sommelier of the Year'.