Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

VVS-studiedag voor 8 specialisatiejaren Drankenkennis met Jeanette Van der Steen en Martin Bacquaert

Thema dit jaar: Belgische wijnen

Op 26, 27 en 28 januari genoten 80 studenten (PIVA, Spijker, Stella Maris, Sint-Niklaasinstituut, Stella Matutina, VTI Leuven, Ter Duinen en Ter Groene Poorte) van de interessante uitleg en de lekkere wijnen van Château Bon Baron en Entre-Deux-Monts. Dank aan Jeanette en Martin. Dank aan de gastvrije scholen.

Limburgse wijn in toonaangevend Frans wijntijdschrift

Het toonaangevende Franse wijntijdschrift La Revue du Vin de France is de grens overgestoken om België te verkennen en Belgische wijnen te proeven. Ze doen daarvoor twee wijnhuizen aan, alle twee in Limburg.

Jongste sommelier in driesterrenzaak ter wereld.

Dries Corneillie, een 21-jarige wijnkenner die het al schopte tot hoofdsommelier bij het Zedelgemse Hertog Jan, is door de  Vereniging Vlaamse Sommeliers verkozen tot de beste jongere van het jaar. Hij is de jongste sommelier in een driesterrenzaak ter wereld.

Vacatures.

Wijnhuis Feys-Vanacker is op zoek naar een sommelier én een winkelverantwoordelijke.
Meer info via onderstaande link.

Prettige feestdagen!

De voorzitter en het bestuur van de vereniging voor Vlaamse sommeliers wensen u van harte:

Prettige Feestdagen!
 

Overzichtsproeverij Champagne Tarlant

De Vereniging Vlaamse Sommeliers organiseerde gisteren een overzichtsproeverij van de wijnen van Champagne Tarlant in Oeuilly in de vallei van de Marne.

Benoît Tarlant

Vandaag sloot de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers (VVS) haar werkjaar af met een feestelijke degustatie. De belangstelling was groot.De Heer Benoit Tarlant kwam ons zijn mooie champagnes voorstellen.