Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Nieuwe AOC

L’appellation « Terrasses du Larzac » vient d’être officiellement reconnue par le Comité National de l’INAO du 26 juin. A partir du millésime 2014, les 5 coopératives et 60 caves particulières de ce terroir pourront désormais étiqueter leurs vins « AOC Terrasses du Larzac ».

Persbericht: Naar één grote sommelierwedstrijd in België

 

 

 

17 juni 2014

 

 

Drie belangrijke verenigingen organiseren samen nationale sommelierwedstrijd

De wedstrijd die op zoek gaat naar de beste sommelier van België wordt voortaan samen georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné, de Vereniging Vlaamse Sommeliers en de Belgische Sommeliersgilde.

 

 

Willem Van Den Broeck aan de slag bij Noma!

11/06/2014 811
Als sommelier werken in het beste restaurant ter wereld. Het is een droom die uitkomt voor Willem Van Den Broeck. De jonge wijnkenner baat nu nog een restaurant uit in Antwerpen, maar binnenkort verhuist hij naar Kopenhagen om er te werken bij Noma.

CHILEAN OLIVE OIL

 

HOW VERGIN IS YOUR EXTRA VERGIN

De Ambassade van Chili heeft een exclusieve Masterclass over Chileense olijfolie georganiseerd op maandag 26 mei.  De aanwezigen met nogal wat VVS-leden hadden de mogelijkheid om een breed gamma van olijfoliën te ontdekken uit het lange, uitgestrekte land waarnaar velen verwijzen als het paradijs voor Chefs en fijnproevers ter wereld.

Patrick Devos heeft alle creativiteit bovengehaald en top creaties laten proeven.

Het was ECHT genieten!

 

VVS en erkenningscommissie.

Erkenningscommissie kwam samen op 18 maart 2014

Op 18 maart ging er weer een kwaliteitsexamen door voor de in Vlaanderen geproduceerde wijn. ILVO FoodPilot in Melle verleent haar medewerking. De Directie Controle en Bemiddeling van FOD economie blijft verantwoordelijk.

Het was de tweede keer dat de 18-koppige commissie samenkwam. In januari ging de degustatie bij gebrek aan te proeven wijnen niet door.

PERSBERICHT : BART LAMON - SOMMELIER OF THE YEAR 2014

PERSBERICHT : BART LAMON - SOMMELIER OF THE YEAR 2014

 

Bart Lamon (35) werd onlangs door Foodprint verkozen tot Sommelier of the Year 2014. Een jury van professionals en gastronomen koos de sommelier van Château du Mylord ** in Ellezelles,  uit een shortlist van 33 provinciale laureaten. De oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde wist te overtuigen met zijn professionalisme, vakkennis en inzet.

“Het is een eer om tot Sommelier of the Year 2014 te worden verkozen” aldus de winnaar. “Ik ervaar het als een erkenning en waardering voor de manier waarop ik mijn vak uitoefen. Uiteraard moet je als sommelier over een uitgebreide wijnkennis beschikken en blijven bijleren en ontdekken. Maar ook de gedrevenheid om je kennis over te brengen, telt. Tweemaal per dag - ’s middags en ’s avonds - krijg ik de kans om mijn passie voor wijn en het verhaal achter de wijnfles te delen met de gasten in Château du Mylord. Zowel het vertrouwen dat ik geniet van de vaste gasten als de appreciatie die ik krijg van mensen die voor het eerst naar het restaurant komen, geven me veel voldoening.”

Bart Lamon volgt Karel Lismont op, winnaar van de editie 2013. Eerder werden Pieter Verheyden (2010) van Hof van Cleve, Joachim Boudens (2011) van Hertog Jan, en ex aequo Andy De Brouwer (2012) van Les Eleveurs en Fabrice D’Hulster (2012) van Sea Grill tot Sommelier of the Year verkozen.