Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

CHILEAN OLIVE OIL

 

HOW VERGIN IS YOUR EXTRA VERGIN

De Ambassade van Chili heeft een exclusieve Masterclass over Chileense olijfolie georganiseerd op maandag 26 mei.  De aanwezigen met nogal wat VVS-leden hadden de mogelijkheid om een breed gamma van olijfoliën te ontdekken uit het lange, uitgestrekte land waarnaar velen verwijzen als het paradijs voor Chefs en fijnproevers ter wereld.

Patrick Devos heeft alle creativiteit bovengehaald en top creaties laten proeven.

Het was ECHT genieten!

 

VVS en erkenningscommissie.

Erkenningscommissie kwam samen op 18 maart 2014

Op 18 maart ging er weer een kwaliteitsexamen door voor de in Vlaanderen geproduceerde wijn. ILVO FoodPilot in Melle verleent haar medewerking. De Directie Controle en Bemiddeling van FOD economie blijft verantwoordelijk.

Het was de tweede keer dat de 18-koppige commissie samenkwam. In januari ging de degustatie bij gebrek aan te proeven wijnen niet door.

PERSBERICHT : BART LAMON - SOMMELIER OF THE YEAR 2014

PERSBERICHT : BART LAMON - SOMMELIER OF THE YEAR 2014

 

Bart Lamon (35) werd onlangs door Foodprint verkozen tot Sommelier of the Year 2014. Een jury van professionals en gastronomen koos de sommelier van Château du Mylord ** in Ellezelles,  uit een shortlist van 33 provinciale laureaten. De oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde wist te overtuigen met zijn professionalisme, vakkennis en inzet.

“Het is een eer om tot Sommelier of the Year 2014 te worden verkozen” aldus de winnaar. “Ik ervaar het als een erkenning en waardering voor de manier waarop ik mijn vak uitoefen. Uiteraard moet je als sommelier over een uitgebreide wijnkennis beschikken en blijven bijleren en ontdekken. Maar ook de gedrevenheid om je kennis over te brengen, telt. Tweemaal per dag - ’s middags en ’s avonds - krijg ik de kans om mijn passie voor wijn en het verhaal achter de wijnfles te delen met de gasten in Château du Mylord. Zowel het vertrouwen dat ik geniet van de vaste gasten als de appreciatie die ik krijg van mensen die voor het eerst naar het restaurant komen, geven me veel voldoening.”

Bart Lamon volgt Karel Lismont op, winnaar van de editie 2013. Eerder werden Pieter Verheyden (2010) van Hof van Cleve, Joachim Boudens (2011) van Hertog Jan, en ex aequo Andy De Brouwer (2012) van Les Eleveurs en Fabrice D’Hulster (2012) van Sea Grill tot Sommelier of the Year verkozen.

-le-vin-fait-maintenant-officiellement-parti-du-patrimoine-de-la-france

 

"Grâce à cet amendement, nous engageons un réel processus pour la protection du vin et sa réhabilitation face aux attaques dont il est l'objet et aux amalgames avec les autres boissons alcooliques", a déclaré à l'issue de la réunion de la commission l'auteur de l'amendement, Roland Courteau (PS). L'amendement, introduit à l'occasion de l'examen du projet de loi d'avenir pour l'agriculture, fait suite à une proposition de loi qu'avait déjà déposée M. Courteau sur ce sujet en 2012."Le vin fait partie du patrimoine bimillénaire, culturel, paysager et économique français, transmis de génération en génération", a souligné le sénateur de l'Aude. "Il a grandement contribué à la renommée de notre pays et tout spécialement à sa gastronomie dans le monde entier, tout en façonnant nos paysages et en créant le patrimoine immobilier et monumental que l'on connait".

Un amendement similaire de l'UMP de Gérard César (Gironde) et de Raymond Couderc (Hérault) a également recueilli un avis favorable de la part du rapporteur Didier Guillaume (PS), sous réserve que le texte soit conforme à celui proposé par Roland Courteau. L'Aude, la Gironde et l'Hérault sont des départements grands producteurs de vin. Le projet de loi d'avenir de l'agriculture a été adopté en première lecture en janvier à l'Assemblée nationale. Il sera étudié en séance au Sénat après les élections municipales.

Source AFPEn savoir plus : http://avis-vin.lefigaro.fr/magazine-vin/o110879-le-vin-fait-maintenant-officiellement-parti-du-patrimoine-de-la-france#ixzz2wEpyOrf0

Account website VVS.

Beste leden,

Heb je problemen bij het aanmelden of heb je nog geen account om u aan te melden ontvangen?

Mail dan naar: webmaster@vlaamse-sommeliers.be