Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Ruzie met China over Wijn?

Het zat er natuurlijk aan te komen dat er ruzie zou komen met de chinezen. Het dumpen van zonnepanelen op de Europsee markt, maar ook het opkopen van Chateau’s in Frankrijk kan niet zonder spanningen.

VVS gin degustatie

Club Brugge was er niet op afzondering en Radio Shack Leopard Trek met Fabian Cancellara evenmin toen de VVS er haar gin tasting liet doorgaan. Weinebrugghe in Brugge is het favoriete hotel van topsporters en dit voorjaar verbleef Cancellara en team er lange tijd. Wij waren er deze keer om kennis te maken met gin, een mij grote onbekende.

Onze Voorzitter brengt nieuw boek uit over Champagne!

Maître sommelier Gido Van Imschoot zal binnenkort een nieuw boek over champagne op de markt brengen. De Veurenaar is niet aan zijn proefstuk toe want in het verleden bracht hij al boeken op de markt over wijnen en bubbels.

Wat is de Cape Doctor?

In snikhete zomers steekt vroeg in de middag een verkoelende wind op. Die wordt de Kaapse dokter genoemd, want hij blaast natgeregende druiven droog, waait schimmels en vervuiling uit de wijngaard, houdt plantenziektes weg en zorgt voor een dikkere druivenschil, dus voor meer smaak, geur en kleur.

Wijndegustaties met de VVS.

Afgelopen maanden kwamen de leden van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers samen rond wijnen die hier in en rond Lochristi verkocht worden. In december was er een mooie degustatie van Vindemia uit Zeveneken met Zwitsers wijnbouwers en deze keer was Fairwine te gast.