Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Cederberg letting you know

Often, during the holiday season, you’ll find yourself at a dinner table discussing your favourite wine of the year. Soon the discussion will be heated and no one agrees. Well, now there is an answer to your wine prayers. South African Wine Index, or better known as SAWi has the ultimate guide.

Staat het begrip 'terroir' ter discussie?

La notion de terroir est assez compliquée à comprendre pour les anglophones qui n’ont même pas de mots pour la traduire, note le New York Times. Chez nous, elle désigne la combinaison du sol de l’eau et du climat permettant d’expliquer les différences de goût d’un vin à l’autre.

Over foodpairing Chili en Mas De Daumas Gassac

Deze workshop ‘Foodpairing’ werd georganiseerd door pro CHILE, het promotiebureau voor Chileense producten  in samenwerking met de VVS en ging door bij Philippe Van Gele (Philacasa) te Deurle.

Mas de Daumas Gassac

De degustatie in Hotelschool Spermalie van het huis Mas de Daumas Gassac was bijzonder geslaagd! Bedankt! Het verslag van deze degustatie staat in de ledenzone.

Proficiat Sepideh!

Sepideh is voor Gault Millau de sommelier van het jaar.

Follow up Foodpairing Ontdek Chileense Terroirs

ProChile en VVS wil u graag bedanken voor uw interesse en deelname aan ons evenement vorige week bij PhilaCasa.
We hopen dat u ervan genoten heeft en we zouden u graag uitnodigen om de foto's te bekijken die tijdens de receptie werden genomen.

Vijf Platter's sterren voor Spioenkop 1900, dit is Belgisch. Proficiat!

Dit weekend niet anders dan één grote glimlach op het gezicht van Vlaams wijnmaker Koen Roose (39). Hij mocht namelijk voor zijn Spioenkop '1900' 2012 Pinot Noir vijf sterren ontvangen in de nieuwe Platter's wijngids 2014, zeg maar 'de Bijbel van de Zuid-Afrikaanse wijnen'. Het harde werk van de afgelopen jaren, en zijn vastberadenheid om zijn wijndomein in de Kaap op de kaart te zetten, werpen vruchten af.

Proficiat Aristide! Three make it through latest Master Sommelier exams

The Court of Master Sommeliers has welcomed three new members, but several times that number failed to get past the body's strict examination policy. Those now able to add MS to their names are UK-based Katherine Larsen, of Zuma in the UK, Belgian sommelier Aristide Spies, who came third in the last world sommelier competition, held in Tokyo, and Sebastien Crowther from Australia, who devised an award-winning wine list at the Royal Mail hotel restaurant in Victoria.