Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Verslag Zuid-Afrika

Zondagochtend 6 oktober vertrok onze vlucht vanuit Amsterdam richting Cape Town. Op het programma stond een rondreis doorheen de Kaapse wijnlanden met als apotheose de finale van de WOSA Sommelier Cup 2013.

De Vereniging Vlaamse Sommeliers feliciteert:

De Vereniging Vlaamse Sommeliers feliciteert van harte Hannes Desmedt en Jelle Cattelein -twee oud-leerlingen van het Sint-Niklaasinstituut- met de behaalde prijzen op de Copa Jerez wedstrijd.

Tannines: het laatste mysterie ontrafeld

Over tannines weten we allemaal wel iets. Dat het de stoffen zijn die een bittere, droogtrekkende toets geven aan wijn en thee. Dat ze vooral voorkomen in de schillen, pitjes en steeltjes van druiven. En dat het dankzij deze polyfenolen is dat we wijn kunnen laten ouderen.

VVS- lid Yanick Dehandschutter

VVS-lid, oud-leerling van Hotelschool Ter Groene Poorte Yanick Dehandschutter wint op zondag 13 oktober de Wedstrijd “Beste Sommelier van België 2013 – Sommelier Trophy” een organisatie van de Gilde van Belgische Sommeliers te Brussel.

Huldiging José op focus WTV

José Lemahieu uit Elverdinge is door Vino Magazine verkozen tot Belgische WINE PERSONALITY OF THE YEAR of Wijnpersoonlijkheid van het Jaar.

Beste Belgische Wijn

Ja! Ze zijn er nog altijd en het gaat zeer goed met de Belgische wijnbouw. Ik mocht mee proeven op deze verkiezing van zoveel moois (in het glas) met een prikkel of bubbel.

Des traces de pesticides dans tous les vins selon l'UFC-Que Choisir

Vin bio ou pas, grands crus ou vin de table : sur un banc d'essai de 92 bouteilles de vin, l'association de consommateurs UFC-Que Choisir affirme avoir décelé des traces de pesticides dans toutes les bouteilles analysées, sans exception. Rien d'alarmant cependant, les quantités restent nettement inférieures aux seuils de toxicité.