Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Des traces de pesticides dans tous les vins selon l'UFC-Que Choisir

Vin bio ou pas, grands crus ou vin de table : sur un banc d'essai de 92 bouteilles de vin, l'association de consommateurs UFC-Que Choisir affirme avoir décelé des traces de pesticides dans toutes les bouteilles analysées, sans exception. Rien d'alarmant cependant, les quantités restent nettement inférieures aux seuils de toxicité.

De VVS in het nieuws!

Meer en meer restaurants zetten Belgische wijnen op de kaart. Dat is logisch, want ze worden elk jaar beter. Dat bleek toch op de jaarlijkse wijnwedstrijd van de vereniging van Vlaamse sommeliers in Brugge. Daar kozen ze de beste Belgische wijnen.

Persbericht beste Belgische wijn

Persbericht beste Belgische wijn (via de Vereniging van de Vlaamse Sommeliers)
Betreft: beste Belgische Wijn van het jaar 2013

Mooi artikel over de Belgische wijn

La récente multiplication des parcelles de vignes dans notre pays n’a rien d’un miracle. Cela fait près de 1 200 ans que le vignoble y plonge ses racines. Une histoire gouleyante.

2013 wordt een heel late oogst!

Volgens de bekende oenoloog Philippe Cambie, actief is in de Rhône vallei wordt het oogstjaar 2013 gekenmerkt door een zeer late oogst. Volgens Cambie is dit een terugkeer naar de jaren ’80 / 90 van vorige eeuw.