Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Drink pink!

Het is weer rosétijd. Het seizoen van deze wijn is beperkt tot maximaal 6 maand en loopt zowat van april tot eind september. Toch wordt deze wijn meer en meer gesmaakt. We trokken naar Knokke voor een degustatie ‘Drink Pink’.

Top 100 beste restaurants ter wereld!

El Celler de Can Roca uit het Spaanse Gerona heeft het Deense Noma van de troon gestoten als beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve stijgt van de 42ste naar de 25ste plek. Oud Sluis, het restaurant van Sergio Herman, zakt van de 21ste naar de 35ste plaats.

Topdag voor liefhebbers van Belgische wijn! Op Focus WTV

Heuvelland wordt een belangrijke wijnregio in ons land. In de productie van kwaliteitswijnen hebben de producenten uit Heuvelland de achterstand op de bekendere wijnregio’s Hageland en Haspengouw ingelopen. De Belgische wijnen staan hoog aangeschreven en de productie zal in de toekomst nog groeien.

Meerdael in Larvf

Le domaine Chardonnay à Meerdael porte bien son nom. Il produit essentiellement du vin à base de chardonnay avec seconde fermentation en méthode traditionnelle. Il a été le premier domaine à produire du vin effervescent en Belgique.

België wordt het ideale wijnland!

België wordt hét land bij uitstek om wijn te produceren. Dat blijkt uit nieuwe Belgische en Amerikaanse studies. Door de klimaatverandering is het in de traditionele wijnlanden, zoals Frankrijk en Italië, stilaan te warm geworden. Bij ons is het klimaat en de ondergrond dan weer ideaal.

In het jaar 2050.... Het lezen (waarschijnlijk) de moeite waard

Nous sommes en 2050. Les amateurs de vin ne dédaignent pas s'offrir quelques caisses d'un cru de Suède. Un rêve scandinave? Peut-être pas, pour les experts en oenologie et climatologie, qui voient le changement climatique en cours redessiner la carte mondiale des vignobles.