Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

VVS gin degustatie

Club Brugge was er niet op afzondering en Radio Shack Leopard Trek met Fabian Cancellara evenmin toen de VVS er haar gin tasting liet doorgaan. Weinebrugghe in Brugge is het favoriete hotel van topsporters en dit voorjaar verbleef Cancellara en team er lange tijd. Wij waren er deze keer om kennis te maken met gin, een mij grote onbekende.

Onze Voorzitter brengt nieuw boek uit over Champagne!

Maître sommelier Gido Van Imschoot zal binnenkort een nieuw boek over champagne op de markt brengen. De Veurenaar is niet aan zijn proefstuk toe want in het verleden bracht hij al boeken op de markt over wijnen en bubbels.

Wat is de Cape Doctor?

In snikhete zomers steekt vroeg in de middag een verkoelende wind op. Die wordt de Kaapse dokter genoemd, want hij blaast natgeregende druiven droog, waait schimmels en vervuiling uit de wijngaard, houdt plantenziektes weg en zorgt voor een dikkere druivenschil, dus voor meer smaak, geur en kleur.

Wijndegustaties met de VVS.

Afgelopen maanden kwamen de leden van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers samen rond wijnen die hier in en rond Lochristi verkocht worden. In december was er een mooie degustatie van Vindemia uit Zeveneken met Zwitsers wijnbouwers en deze keer was Fairwine te gast.

Drink pink!

Het is weer rosétijd. Het seizoen van deze wijn is beperkt tot maximaal 6 maand en loopt zowat van april tot eind september. Toch wordt deze wijn meer en meer gesmaakt. We trokken naar Knokke voor een degustatie ‘Drink Pink’.

Top 100 beste restaurants ter wereld!

El Celler de Can Roca uit het Spaanse Gerona heeft het Deense Noma van de troon gestoten als beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve stijgt van de 42ste naar de 25ste plek. Oud Sluis, het restaurant van Sergio Herman, zakt van de 21ste naar de 35ste plaats.