Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Beste collega sommeliers,

 

 Voor de ontspanningsdag in augustus wachten we nog even af, maar ook voor deze dag staan de sterren niet gunstig. Vooral omdat de overheid alle evenementen tot 31 augustus verboden heeft. De vraag is, vanaf hoeveel mensen spreken we van een evenement of klein festival. Hier is het ook verder afwachten. Tot daar het minder goede nieuws.

Maar zoals jullie merken zitten we niet stil.
Deze week kunnen jullie deelnemen aan een quiz. Meedoen is al een uitdaging en je kunt 6 flessen wijn winnen. Daarnaast broedt het bestuur op andere zaken, waarmee we jullie kunnen plezieren. Hou de volgende weken, in elk geval, je mailbox goed in de gaten.
We zijn ook bezig met het post-corona tijdperk en het VVS-programma van de toekomst. Dat houdt in dat we bekijken op welke manier we onze degustaties zullen organiseren, rekening houden met de richtlijnen van de overheid. In elk geval willen we een goed evenwicht vinden tussen de opgelegde social distancing en onze amicale en ontspannen wijze van werken tijdens de degustaties.
Wij denken ook aan extra activiteiten om het ‘verloren’ voorjaar goed te maken. Veel voer voor overleg met het bestuur. Maar onze leden mogen nu al uitkijken naar een mooie toekomst met de VVS. 

Elke week info over een druif
Onze website en de facebook pagina zijn voor vele leden een bron van informatie. Je leest er de meest recente actualiteit, je vindt er alles over nieuwe appellaties of de laatste markante nieuwtjes uit de wijnwereld.
Vanaf volgende week zetten wij, telkens op maandag, een druif in de kijker. Geen zware academische kost, maar een luchtige informatieve tekst met de herkomst, de typische kenmerken van de druif en de wijntypes die hij voortbrengt. Het kan jullie enkel maar inspireren en goesting doen krijgen naar een glas wijn van de besproken druif. Vanaf maandag 4 mei. 

In onze eerste mailing wilden we onze solidariteit betuigen met onze vele Horeca vrienden. Vandaag willen wij dit opnieuw doen. Er is veel beweging en het roert en beroert. Het zier er naar uit dat de Horeca een van de laatsten zal zijn die terug mag openen en dan wellicht met strenge richtlijnen. Eén zaak is duidelijk, de horeca zal ons allen nodig hebben. Ook daarin willen we kijken hoe we met VVS onze Horeca vrienden kunnen ondersteunen. 

Beste leden, we blijven positief en hoopvol uitkijken naar de toekomst. Heb je vragen of wil je info, stuur een mail naar info@vlaamse-sommeliers.be 


Hou jullie gezond en draag zorg voor elkaar.

Het bestuur van VVS

 

 

 
 
Terug naar het overzicht