Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Beste Sommelier van België 2019 - 2020.

 
 
 
De wedstrijd bestaat uit drie delen:
Kwartfinale: inschrijving met bijgevoegde vragenlijst dient ingeleverd te worden vóór 3 september 2019.
Halve finale: indien geselecteerd, wordt U uitgenodigd op maandag 09 september 2019 om 9 uur - tbc
Finale: de 3 finalisten strijden om de titel op zondag 15 september 2019
Het zou fantastisch zijn indien vele talentvolle Sommeliers van over heel België zouden meedoen aan deze unieke wedstrijd. De twee verenigingen, die instaan voor de organisatie van deze wedstrijd, staan garant dat het beroep van Sommelier op een waardige manier in de kijker zal worden geplaatst.
 
Als gemotiveerd en gepassioneerd Sommelier ben je dus gewoon aan jezelf verplicht om aan deze wedstrijd deel te nemen. De wedstrijd is namelijk een uitgelezen kans om binnen de gastronomische wereld nieuwe mensen te leren kennen, je netwerk uit te breiden, extra kennis op te doen en ook persoonlijke erkenning binnen het beroep.
 
Daarnaast kunnen de 3 finalisten deelnemen aan toekomstige selecties voor de Belgische kandidaat voor Beste Sommelier van Europa en Beste Sommelier van de Wereld.
Op de dag van de finale, op zondag 15 september 2019, worden de 3 finalisten bekendgemaakt, en krijgen alle halve finalisten hun diploma in ontvangst.
 
 
Selectievragen/ Questionnaire Best sommelier of Belgium 2019:
 
1) Dans Quelle AOP Française le Furmint est-il autorisé ? In welke Franse AOP is de Furmint toegelaten ?
2) Quelle maison de Porto a gagné la régate de Barcos Rabelos en 2019 ?
Welk Porto huis heeft de Barcos Rabelos regatta ( wedstrijd ) gewonnen in 2019 ?
3) Combien de temps minimum Vega Sicilia Unico est-il gardé à la bodega avant d’être mis sur le marché ?
Wat is de minimum tijd dat een Vega Sicilia Unico op het domein gehouden wordt vooraleer hij op de markt komt ?
4) Citez les cinq VDP Gosse Lage de Pfalz qui se trouvent géographiquement en France ? Noem de 5 VDP Grosse lagen van de Pfalz die geografisch in Frankrijk te vinden zijn ?
5) Quel artiste a illustré l’étiquette du Château Mouton-Rothschild 1993 ? quelle est la particularité de l’étiquette de cette même année ?
Wie was de kunstenaar die het etiket van Mouton Rothschild sierde in 1993 ?
En wat was het speciale aan dat etiket van datzelfde jaar ?
6) Quel vin effervescent Belge a gagné un prix exceptionnel cette année ? Welke Belgische schuimwijn heeft dit jaar een uitzonderlijke prijs gewonnen ?
7) Les 4 cépages de Madeira les plus connus sont Sercial , Verdelho , Boal et Malvasia . Mais quel est le cépage le plus utilisé ?
Pagina 1 van 2
De 4 bekendste druiven op Madeira zijn Sercial , Verdelho , Boal en Malvasia . Maar welke andere druif is de meest gebruikte ?
8) Qui est le seul Master Sommelier Belge ? Wie is de enige Belgische Master Sommelier ?
9) Nommez 3 variétés de vignes américaines utilisées comme porte-greffe pour notre vitis vinifera contre le Phylloxera ?
Noem 3 soorten van Amerikaanse druiven die als onderstamgebruikt worden voor onze vitis vinifera tegen de Phylloxera ?
10) Quel pays est réputé libre de phylloxera et pour quelles raisons ? Noem een phylloxera vrij wijnland en geef de redenen waarom dat zo is ?
Antwoord sturen naar/ Envoyer les reponses à:
 
info.sommeliers@skynet.be
 
 
 
 
Voor meer informatie:
Katia Wouters, secretaris Belgische Sommeliersgilde, +32 478 46 26 12
Gido Van Imschoot, voorzitter Vereniging Vlaamse Sommeliers, +32 477 21 81 22
 
 
 
 
 
Terug naar het overzicht