Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Nieuwe Tendensen in Champagne

pastedGraphic.png

 


Er verandert veel in Champagne.

De laatste 20 jaar is een nieuwe generatie wijnbouwers aan het hoofd gekomen van veel domeinen. Velen onder hen zijn goed geschoold, volgden de wijntechnische school in Avize of studeerden af als oenoloog.
Deze nieuwe generatie wijnboeren heeft een groeiende aandacht voor het werk in de wijngaard, maar ook in de wijnkelder gebeuren tal van innovaties.

Tijdens onze laatste degustatie van 2019 staan we stil bij de evoluties van de laatste twintig jaar in Champagne.
We bekijken de voorzichtige en trage terugkeer van ‘vergeten’ druivenrassen, proeven lagere dosages en onderzoeken de invloed van gisting in hout of is het de lange lagering of autolyse die de smaak bepaalt van een goede Champagne.
Is het de wijnbouwers menens om natuurvriendelijker te werken en hoe zien onze Champagnevrienden de toekomst, o.a. met de klimaatwijziging.
Met de degustatie van verschillende champagnes worden tal van tendensen duidelijk. De waarheid zit zoals altijd in het glas. 

Voor deze bruisende degustatie is snel inschrijven aan te raden. 

Plaats: Hotel-Restaurant Weinebrugge
Datum: woensdag 18/12/2019
Aanvang: 15.30  - 18.30

Enkel  in of uitschrijven via "Agenda" op onze site   www.vlaamse-sommeliers.be

Met vriendelijke groeten

Het bestuur

 
Terug naar het overzicht